Pretraži Glamour.hr

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Clearblue novi digitalni test

Clearblue predstavlja novi, revolucionarni CLEARBLUE DIGITALNI TEST ZA TRUDNOĆU S POKAZIVAČEM ZAČEĆA – prvi i jedini kućni test za trudnoću koji je tako napredan da može ženi dati odgovor na pitanje je li trudna i kada je začela, te koliko je vremena prošlo od samog začeća

Ovaj digitalni test, vodećeg britanskog branda testova za trudnoću i plodnost, sadržava vrhunsku preciznost i pouzdanost originalnog Clearblue digitalnog testa za utvrđivanje trudnoće, no ima i jedinstvenu prednost dodatnog pokazivača začeća koji odgovara na drugo pitanje koje žene zanima kad misle da bi mogle biti trudne.

Potreba za testom koji ukazuje na datum začeća bila je jedna od ključnih poruka koja je prepoznata tijekom nekoliko godina kvalitativnog istraživanja tržišta. Žene su neprestano ponavljale da žele znati kada su začele, nakon što su doznale za trudnoću te su često još jednom ponavljale testiranje kako bi bile sigurne u trudnoću. Kvalitativna istraživanja su potvrdila potrebu za dodatnim informacijama jer su žene željele planirati sljedeće korake što je moguće prije.

Kako test radi?

Jednom kada se oplođeno jajašce smjesti u stijenku  maternice, ženino tijelo počne izlučivati hormon trudnoće, hCG (humani korionski gonadotropin). Razina ovog hormona se ubrzano povećava tijekom prvih tjedana trudnoće, a male koncentracije hCG hormona mogu se odrediti i u urinu kućnim testom za utvrđivanje trudnoće. Novi Clearblue test radi na sličan način, no ima i SMART DUAL SENSOR™ tehnologiju koja umjesto jednog senzora unutar uređaja ima dva. Ako je hCG hormon prisutan u urinu, na LCD zaslonu pokazat će se rezultat „+“ što znači trudnoća, kombinacija oba senzora koji mjere koncentraciju hCG-a procjenjuju kada se začeće dogodilo, čime se omogućuje jedinstveni rezultat pokazivača začeća. Pokazivač začeća određuje koliko je tjedana prošlo od začeća, a prikazani rezultati su: 1-2 tjedna, 2-3 tjedna ili 3+ tjedana. Tehnologija SMART DUAL SENSOR™ je ono što Clearblue digitalnom testu za utvrđivanje trudnoće s pokazivačem začeća omogućuje da odgovori na  dva bitna pitanja: „Jesam li trudna? I koliko dugo?“

Nijedan test nije precizniji

Opsežna klinička ispitivanja su pokazala različite razine hCG-a potrebne kako bi se procijenio datum začeća. Dr. Fiona Humberstone, voditeljica znanstvenih i medicinskih poslova za Clearblue je izjavila: „Indikator začeća je nešto što istražujemo već nekoliko godina, a krajnji proizvod je jedinstven. Uzbuđeni smo zato što smo ženama ponudili vredniju informaciju o njihovoj trudnoći nakon što je ona potvrđena.“ U laboratorijskim testovima Clearblue digitalni test za utvrđivanje trudnoće je više od 99% precizan u otkrivanju trudnoće kada se koristi od prvog dana izostanka očekivane mjesečnice. Pouzdanost pokazivača začeća je 92% kada se koristi prvi jutarnji urin. Clearblue digitalni test za utvrđivanje trudnoće s pokazivačem začeća je jednostavan i brz test dizajniran za jednokratnu upotrebu. Novi Clearblue digitalni test za trudnoću s pokazivačem začeća je u hrvatskim ljekarnama dostupan od početka veljače 2012 godine.

Određivanje pravog trenutka za začeće

Na hrvatsko tržište je stigao i jedinstveni CLEARBLUE DIGITALNI OVULACIJSKI TEST – najučinkovitiji u određivanju optimalnih dana za začeće. Jeste li znali da jedan od dva para u većini slučajeva pokušava začeti u krivo vrijeme ženinog ciklusa? Ili da se ženina bazalna tjelesna temperatura povećava tek nakon ovulacije zbog čega nema puno koristi od mjerenja bazalne temperature tijekom ciklusa?

Clearblue DIGITALNI ovulacijski test otkriva nagli porast luteinizirajućeg hormona (LH) 24 do 36 sati prije ovulacije i određuje dva najbolja dana za oplodnju tijekom ciklusa.

Klinička ispitivanja pokazuju da najmanje 9 od 10 žena ima menstrualni ciklus koji varira više od četiri dana, a tek manje od 20% ovulira 14-tog ili 15-tog dana – na dane za koje žene smatraju da su najplodniji u mjesecu. Pokazalo se da se ovulacija događa najranije devetog ili najkasnije 30-tog dana menstrualnog ciklusa. Također je uobičajena zabluda da svaka žena ima neprestano ciklus koji traje 28 dana.

U prosjeku, za pravilan ciklus od 28 dana, samo 26 dana u godini žena ima najveću šansu da ostane trudna.

Clearblue DIGITALNI ovulacijski test je dosad najučinkovitiji kućni test za ovulaciju, a sastoji se od uređaja i sedam testnih trakica. Daje jasne digitalne rezultate pa nema potrebe za dodatnim tumačenjem, kao i uporabom dodatnih kartica za testiranje što ga čini učinkovitijim u određivanju naglog porasta LH hormona i optimalnih dana za začeće.

Test se treba koristiti u danima kada se očekuje ovulacija (nagli porast LH hormona) sukladno uputama koje se nalaze uz test svaki dan u isto vrijeme. Tada se određuju dva najbolja dana za začeće.

Clearblue DIGITALNI ovulacijski test:

·        nudi više od 99-postotnu pouzdanost u određivanju porasta LH hormona

·         jednostavan je za upotrebu i neinvazivan

·         ima jedinstveni simbol koji pokazuje da test radi

·         daje rezultate za tri minute

Više pojedinosti o cijelom nizu Clearblue proizvoda možete potražiti na: www.clearblue.com

***

Liječnik će izračunati stupanj trudnoće na temelju prvog dana od posljednje mjesečnice. Začeće se obično događa oko dva tjedna nakon toga, ovisno o duljini menstrualnog ciklusa. Indikator začeća omogućuje procjenu perioda u kojemu je došlo do začeća
Sponzorirani članak

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *